sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Herkullinen etikkaliemi chilien säilöntään


Chilien säilöntä etikkaan on edullista ja helppoa.

Käytä ensiluokkaisia raaka-aineita sekä huolehdi puhtaudesta. Lasiset purkit tulee pestä huolella ja esimerkiksi pitää 150c uunissa 30 min bakteerien tapamiseksi

1.Kiehauta etikkaliemi. Lado kokonaiset tai pätkityt chilit pestyihin
ja säilöntäaineella huuhdeltuihin lasipurkkeihin, kaada päälle kuuma
etikkaliemi. Sulje tiiviisti ja säilytä kylmässä.

2. Kiehauta etikkaliemi. Lisää joukkoon chilit (pistele kokonaisiin
muutamia reikiä) ja kiehauta n. 1-2 min. Lado purkkeihin ja kaada liemi
päälle. Sulje ja säilytä viileässä.

Purkkeihin voi laittaa erilaatuja myös sekaisin sekä käyttää erilaisia mausteita antamaan lisämakua esimerkiksi. valkosipulia, tilliä, pippureita, sinapinsiemeniä jne.

Anna etikkaan säilöttyjen chilien maustua ainakin 3-4 viikkoa, ennen
käyttöä.


Ohje ( noin 1 litran purkkiin ):

4 dl vettä
1 dl omenaviinietikkaa (maun mukaan jopa 2dl)
0,5 dl hunajaa (voi korvata sokerilla)
0,25 dl sokeria
1 tl merisuolaa
1 sitruunan mehu

Klikkaa tästä ja voita lahjakortti lähikauppaasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti