Kokeile erittäin raikasta Chili-Limekakkua piristämään ja virvoittamaan kesäpäivääsi. Tuunasimme perinteisen Limekakun Chilileillä ja tämä klassikko pääsee uudelle tasolle.
Valmistusaineet:
POHJA
175 g kaurakeksejä
75 g voita
TÄYTE
1-2 Lemon Drop / Hot Lemon Chiliä ( Voi käyttää myös muuta, mutta tässä mukava sitruunainen vivahde )
3 liivatelehteä
3 limettiä
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk (200 g) Bulgarian jogurttia
2 dl sokeria
( 2 rkl sitruslikööriä tai tequilaa )
2 dl vispikermaa
Valmistusohje
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaksinkertaisessa muovipussissa. Lisää sulatettu voi.
Leikkaa irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperipala.
Taputtele seos sen päälle.
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
Pese limetit kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuori. Purista mehu. Tarvitset 3/4 dl limemehua ja 1 tl raastettua limen kuorta.
Yhdistä rahka, jogurtti, sokeri, Chilirouhe, (alkoholi), puolet limettimehusta ja limetin kuori.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kuumenna loput limettimehusta kiehuvan kuumaksi. Liuota siihen liivatelehdet. Lisää rahkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos murupohjan päälle. Tasoita pinta.
Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t tai yön yli.
Halutessasi voit kätevästi tasata annokset suoraan muffinsivuokiin. Käytä tällöin paperisia muffinsivuokia. Koristele lopuksi kermavaahdolla ja Lime viipaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti